Alle har vel en eller flere ganger i sitt liv sett regnbuen. Dette natur-fenomenet som lyser opp på himmelen når det er mye vann-partikler i luften.

Historien om Noas Ark har vel også de fleste fått med seg. Noas Ark som overlevde den store flommen og hvor GUD angret seg og fortalte at han i pant for sitt løfte om aldri å la jorden bli oversvømmet igjen, ville la regnbuen komme frem etter hvert regnskyll. Slik har historien gått fra generasjon til generasjon og vi har beundret regnbuen, men vi vet fremdeles forunderlig lite om hva fargene i regnbuen betyr.

Skal man forstå hva farger betyr for oss som mennesker så må man begynne der hvor fargene kommer fra.

Alle de fargene vi ser i regnbuen reiser sammen med lyset ned til Jorda. Og det lyset som blir skapt av Sola skjer under de konstante eksplosjoner av grunnstoffer som lyser opp Sola og gir oss den varmen som vi alle opplever som livgivende.


Tenk deg at det lyset du ser ute i dagslys har reist ned fra Sola med en fart på 300 000 kilometer i sekundet. Og selv om Sola ligger 150 millioner kilometer fra oss tar det bare 8 ½ minutt å nå oss. Det er store avstander lyset tilbakelegger på den korte tiden. Men lyset reiser ikke alene.

Sammen med lyset er det mange livs-viktige stråler som vi har lært å utnytte til vår fordel.

På denne tegningen ser du hva lyset bringer med seg av stråler